Tjurplågeri

Om en vecka är det dax för demonstration mot bullrun & tjurfäktning. Jag kommer att åka upp till Pamplona i norra Spanien för att tillsammans med PETA demonstrera mot det sjuka spektaklet som kallas ”Running with the bulls” 

Under den berömda San Fermin-festivalen så låter man tjurar springa genom stan under stoj & stök, något som är oerhört stressande för de stackars djuren. På kvällen dödas tjurarna under helt vedervärdiga former.

I Spanien hävdar man att detta är kultur & tjurplågeriet finansieras delvis av staten & EU. Men sanningen är att upp till 80% av Spaniens befolkning vill inte ha detta & att Spanien fått en stämpel som ett djurplågarland är väldigt trist. 

Vi i Sverige är ännu mer kritiska & jag vet flera som faktiskt bojkottar Spanien som semestermål enbart pga tjurplågeriet. Nu tycker jag att det är att gå lite långt, man kan visa sitt missnöje på annat sätt. Men Spanien behöver turismen & har så mycket härligt att erbjuda, det skulle vara en stor seger för landet om tjurfäktning & dylikt skulle förbjudas.

  

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *