Den lilla klarade sig inte:(

För ca 4 veckor sedan skrev jag om en liten kattunge som hittades tillsammans med sin syster i en papperskorg, de var endast 1 dag gamla. Systern dog omgående & tyvärr så klarade sig brodern inte heller:(

Men i samma veva så fann någon människa en låda i solen med 5 st nyfödda kattungar & lite torrfoder. En av ungarna var redan död när de kom till vår veterinär & alla var så illa åtgångna att man inte trodde att någon skulle klara sig. Men mot alla odds så klarade sig två st & bor nu i nya hem:) (en av ungarna bor hos den som hittade dem)

Just nu är det väldigt mycket övergivna kattungar & hundvalpar här i Spanien. Det är det snart i Sverige oxå, iallafall halv-vuxna kattungar. Även hit ner kommer turister & skaffar en söt liten kattunge över semestern som de sedan lämnar vind för våg när de åker hem.

NEJ! Katter klarar sig inte på egen hand efter att ha blivit matade  omhändertagna som små. För mig är det obegripligt att så många inte fattar det. Skaffar man ett djur så är det för resten av det djurets liv & man får helt enkelt se till att anpassa sin egen vardag så att den fungerar i harmoni & samklang med djurets. Vilket djur man än väljer att skaffa så LÄS PÅ! Alla vill väl ha en så bra relation som möjligt med sitt älskade husdjur.

Säj NEJ till sommarkatt!

sommarkattsommarkat

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.