Poledance i varierande grad

Mitt farande fram & tillbaka överallt går givetvis ut över träningen. Gymkort köper jag inte ens längre eftersom det bara är waste of money om jag bara kan träna två veckor i månaden. Jag har lixom inte råd att ha ett gymkort i Sverige & ett i Spanien (även om det är kraftigt mycket billigare i Sverige)

Den enda träning jag egentligen gillar är poledance (o nu även yoga) men det har inte funnits på riktigt riktigt här i Marbella. Nu som först har det dykt upp en instruktör som har varit barnledig. Tyvärr är det bara klass två ggr i veckan & jag har hunnit vara där en gång hittills. Då var vi endast 4 deltagare vilket är minimum för att hon överhuvudtaget ska hålla lektion & två var helt nybörjare medans jag & en annan var medium.

Det är skillnad på olika instruktörer så är det bara men hade några av mina instruktörer i Sverige sett denna uppvärmningen så hade de blivit lite ledsna. På North Pole Studio i Stockholm kör man jävligt hårt, både med uppvärmning, teknik & stretch. Jag vet att det på många ställen satsas mycket på att man ska röra sig sexigt men det är ingen kunskap jag behöver & det är heller inget som praktiseras där jag är van att träna. Jag tycker det är bättre att fokusera på teknik & styrka, en sexig dans kan man alltid lägga till senare om det behövs.

Givetvis blir det skitsvårt för en instruktör att anpassa träningen efter två nybörjare, en medium & en lite mer än medium men jag får se det mer som lite kul träning & att jag gör något mer än att jag lär mig något nytt. Förhoppningsvis blir det snart mer populärt även här & då kommer klasserna att kunna anpassas.

CYMERA_20140417_125906

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *